Ostekake med skogsbær
Friske skogsbær og syrlig ost på en deilig bunn av kjeks og valnøtter blir en herlig kombinasjon!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
150 g
havrekjeks50 g
valnøtter100 g
kokesjokolade100 g
smørFyll
2 dl
yoghurt naturell200 g
kremost naturell1 ts
vaniljesukker100 g
melis2.5 dl
kremfløte7 pl
gelatin0.5 dl
varmt vann1 pose
frosne skogsbærPynt
Friske bær
Slik gjør du det:
Kjør havrekjeks, valnøtter og kokesjokolade i en hurtigmikser. Bland inn smeltet smør.
Ha kjeks- og sjokoladeblandingen i en kakeform, 24 cm i diameter, og trykk sammen til en kakebunn. Rør yoghurt, kremost, vaniljesukker og melis til en jevn krem.
Visp fløten stiv og bland den sammen med ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter. Klem vannet ut og hell på 0,5 dl varmt vann og rør til gelatinplatene har løst seg opp. Hell halvparten av gelatinen i ostekremen og bland godt. Bre ostekremen over kakebunnen.
Bland resten av gelatinen med de tinede skogsbærene (også bærsaften). Ha skogsbærene over ostekremen og bruk en gaffel til å trykke noen av bærene ned i kremen. Sett kjølig natten over.
Pynt kaken med friske bær før servering.