Ostekake med skogsbær

Ostekake med skogsbær

Friske skogsbær og syrlig ost på en deilig bunn av kjeks og valnøtter blir en herlig kombinasjon!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

100 g

smør

Fyll

100 g

melis

2.5 dl

kremfløte

7 pl

gelatin

0.5 dl

varmt vann

1 pose

frosne skogsbær

Pynt

Friske bær

Slik gjør du det:

Kjør havrekjeks, valnøtter og kokesjokolade i en hurtigmikser. Bland inn smeltet smør.
Ha kjeks- og sjokoladeblandingen i en kakeform, 24 cm i diameter, og trykk sammen til en kakebunn. Rør yoghurt, kremost, vaniljesukker og melis til en jevn krem.
Visp fløten stiv og bland den sammen med ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter. Klem vannet ut og hell på 0,5 dl varmt vann og rør til gelatinplatene har løst seg opp. Hell halvparten av gelatinen i ostekremen og bland godt. Bre ostekremen over kakebunnen.
Bland resten av gelatinen med de tinede skogsbærene (også bærsaften). Ha skogsbærene over ostekremen og bruk en gaffel til å trykke noen av bærene ned i kremen. Sett kjølig natten over.
Pynt kaken med friske bær før servering.