Ostekake med skogsbær

Ostekake med skogsbær

Friske skogsbær og syrlig ost på en deilig bunn av kjeks og valnøtter blir en herlig kombinasjon!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

  • 150 g

    havrekjeks
  • 50 g

    valnøtter
  • 100 g

    kokesjokolade
  • 100 g

    smør
  • Fyll

  • 2 dl

    yoghurt naturell
  • 200 g

    kremost naturell
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 100 g

    melis
  • 2.5 dl

    kremfløte
  • 7 pl

    gelatin
  • 0.5 dl

    varmt vann
  • 1 pose

    frosne skogsbær
  • Pynt

  • Friske bær
  • Slik gjør du det:

    Kjør havrekjeks, valnøtter og kokesjokolade i en hurtigmikser. Bland inn smeltet smør.
    Ha kjeks- og sjokoladeblandingen i en kakeform, 24 cm i diameter, og trykk sammen til en kakebunn. Rør yoghurt, kremost, vaniljesukker og melis til en jevn krem.
    Visp fløten stiv og bland den sammen med ostekremen.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter. Klem vannet ut og hell på 0,5 dl varmt vann og rør til gelatinplatene har løst seg opp. Hell halvparten av gelatinen i ostekremen og bland godt. Bre ostekremen over kakebunnen.
    Bland resten av gelatinen med de tinede skogsbærene (også bærsaften). Ha skogsbærene over ostekremen og bruk en gaffel til å trykke noen av bærene ned i kremen. Sett kjølig natten over.
    Pynt kaken med friske bær før servering.