Ostekake
Denne oppskriften har jeg fått av mamma, og er den beste ostekaken jeg har smakt. Lagde den til sommerfest i barnehagen og den ble borte før jeg rakk å ta bilde og smake på den.
Jeanette Lauritzen
30 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
1 pk
havrekjeks125 g
smør, smeltet200 g
philadelphia150 g
melis1 ts
vaniljesukker3 dl
lettrømme3 dl
kremfløte, pisket2 pk
bringebærgeleSlik gjør du det:
Kjeksbunn
Kle en springform med bakepapir. smelt smøret og finknus kjeksen. Bland det godt sammen og smør jevnt utover kakeformen. Sett kaldt
Ostekake
Bland geleen med 2,5 dl kokende vann og sett til avkjøling. (1 pakke, den andre er til lokket)
Pisk sammen philadelphia, rømme, melis og vaniljesukker.
Pisk krem av fløten.
Bland ostekremen og fløtekremen forsiktig sammen. Og når gelen er avkjølt blander du den godt inn.
Hell over i kakeformen og sett kaldt.
Gelelokk
Når kaken har stivnet lager du gelelokket. Bland pulveret fra en pakke med 2 dl kokende vann. Avkjøl.
Hell forsiktig over kaken med en skje jevnt over hele kaken.
Pynt med masse friske bringebær.
Tips
Bytt gjerne bringebærgeleen med den smaken du har lyst på. f.eks sitron, jordbær etc.