Pære- og kastanjeterte
Oppskrift av: Arne Bertelsen
90 minutter
KakeIngredienser
Mørdeig:
500 g
hvetemel375 g
smør, usaltet3 stk
egg2 ts
vannFyll:
350 g
smør, usaltet350 g
sukker200 g
kastanjer150 g
mandler3 stk
egg6 stk
pæreSlik gjør du det:
Mørdeigen: Smuldre mel og smør sammen. Tilsett eggene ett og ett, og til slutt vann. Kjøl deigen ned og press den ned i en tertebunn. Bunnen må nå forstekes på 160 grader i ca 25 min. Det som er viktig når en steker tertebunner er at de ikke hever. Dette kan en unngå ved å stikke mange hull i bunnen med en gaffel, og deretter dekke bunnen med aluminiumsfolie fylt med erter eller salt. Dette gir et trykk på tertebunnen og forhindrer den i å heve når den stekes. Fyll: Smør og sukker vispes hvitt. Nøttene kjøres til mel på en kjøkkenmaskin og blandes sammen med eggene i smørblandingen. Montering av terte: Ha 1/3 av massen i tertebunnen. Skrell deretter pærene og legg dem over. Resten av massen legges på og terten stekes i ovnen på 140 grader i 40 minutter. Garneres med friske frukter.