Pære- og kastanjeterte

Pære- og kastanjeterte

Oppskrift av: Arne Bertelsen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Mørdeig:

500 g

hvetemel

3 stk

egg

2 ts

vann

Fyll:

350 g

sukker

200 g

kastanjer

150 g

mandler

3 stk

egg

6 stk

pære

Slik gjør du det:

Mørdeigen: Smuldre mel og smør sammen. Tilsett eggene ett og ett, og til slutt vann. Kjøl deigen ned og press den ned i en tertebunn. Bunnen må nå forstekes på 160 grader i ca 25 min. Det som er viktig når en steker tertebunner er at de ikke hever. Dette kan en unngå ved å stikke mange hull i bunnen med en gaffel, og deretter dekke bunnen med aluminiumsfolie fylt med erter eller salt. Dette gir et trykk på tertebunnen og forhindrer den i å heve når den stekes. Fyll: Smør og sukker vispes hvitt. Nøttene kjøres til mel på en kjøkkenmaskin og blandes sammen med eggene i smørblandingen. Montering av terte: Ha 1/3 av massen i tertebunnen. Skrell deretter pærene og legg dem over. Resten av massen legges på og terten stekes i ovnen på 140 grader i 40 minutter. Garneres med friske frukter.