Kastanje

Kastanje

Foto: ikke spesifisert

Kastanjene vokser i klaser på tre og tre, omgitt av et taggete, grønt ytterskall. Dette spises ikke, det er bare de brune, blanke kastanjekjernene som selges. Under det tynne brune skallet er fruktkjøttet helt hvitt og mykt. Kastanjepuré er nydelig til vilt og kalkun. Pureen kan eventuelt også blandes ut med viltkraft til kastanjesuppe. Ristede kastanjer er populært som vintergodt i mange land. Spiselige kastanjer kalles også spank kastanje. Kastanjene som vokser i Bygdøy Allé og andre steder i Norge heter hestekastanjer og er ikke spiselige.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

3.2 g (8 %)

Fett

2.2 g (5 %)

Karbohydrat

34 g (86 %)

Alle næringsstoffer

Vann

40 g

Kilojoule

768 kJ

Kilokalorier

182 kcal

Protein

3.2 g

Fett

2.2 g

Mettet

0.4 g

Trans

0 g

Enumettet

0.8 g

Flerumettet

0.9 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

34 g

Stivelse

27 g

Mono+Disakk

7 g

Sukker

0 g

Kostfiber

6.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

14 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.5 alfa-TE

Tiamin

0.24 mg

Riboflavin

0.18 mg

Niacin

1.3 mg

Vitamin B6

0.5 mg

Folat

70 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

26 mg

Kalsium

29 mg

Jern

0.9 mg

Natrium

2 mg

Kalium

592 mg

Magnesium

33 mg

Sink

0.6 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.51 mg

Fosfor

107 mg

Vi har 10 oppskrifter med Kastanje