Pai med ostefyll og bær
Dette er en syrlig, frisk og nydelig kake som garantert kommer til å gå ned på høykant.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3.5 dl
hvetemel1 ts
bakepulver1 dl
sukker175 g
smør2 stk
eggeplommerFYLL
1.5 dl
Lemon curd (sitronsmør)2 dl
fløte250 g
kremost naturell4 ss
melisPYNT
1 l
Friske bær1 stk
lime, skallet2 ss
sukker50 g
kokesjokoladeSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet til du har en passe fast deig. Klem deigen ut en godt smurt paiform.
Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 10 min eller til den har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.
Fyll: Fordel lemon curd jevnt over bunnen. Pisk opp osten med melis. Visp fløten stiv og bland forsiktig inn i ostemassen. Fordel kremen i paiskallet.
Vask og del bær i passe biter og legg over ostekremen. Riv sjokolade over bærene. Vask og rasp limeskall i en skål og bland det med sukker. Dryss over kaken før servering.