Pai med ostefyll og bær

Pai med ostefyll og bær

Dette er en syrlig, frisk og nydelig kake som garantert kommer til å gå ned på høykant.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 3.5 dl

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 dl

    sukker
  • 175 g

    smør
  • 2 stk

    eggeplommer
  • FYLL

  • 1.5 dl

    Lemon curd (sitronsmør)
  • 2 dl

    fløte
  • 250 g

    kremost naturell
  • 4 ss

    melis
  • PYNT

  • 1 l

    Friske bær
  • 1 stk

    lime, skallet
  • 2 ss

    sukker
  • 50 g

    kokesjokolade
  • Slik gjør du det:

    Ha alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet til du har en passe fast deig. Klem deigen ut en godt smurt paiform.
    Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 10 min eller til den har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.
    Fyll: Fordel lemon curd jevnt over bunnen. Pisk opp osten med melis. Visp fløten stiv og bland forsiktig inn i ostemassen. Fordel kremen i paiskallet.
    Vask og del bær i passe biter og legg over ostekremen. Riv sjokolade over bærene. Vask og rasp limeskall i en skål og bland det med sukker. Dryss over kaken før servering.