Pannekaker med ricotta og rabarbrasirup

Pannekaker med ricotta og rabarbrasirup

Det finnes utallige måter å lage pannekaker på. Dette er en fyldig og kremete variant som fungerer perfekt når du har gjester, eller markere noe spesielt. Sitronen og rabarbrasirupen gir en frisk og delikat kontrast. Husk å lage mange nok!

Live Brekke

Ingredienser

250 g

ricotta

0.5 ts

bakepulver

160 g

hvetemel

1 ss

sukker

1 klype

salt

revet skall av en halv sitron

300 g

rabarbra

3 dl

vann

300 g

sukker

Slik gjør du det:

Rabarbrasirup:Lag sukkerlake av vann, sukker og vaniljefrø. Skjær rabarbraen i tykke skiver og posjer den i laken i 4–5 minutter. Ta rabarbraen ut med en hullsleiv og legg i en skål. Ta vare på sukkerlaken og bruk den til pannekakene.
Pannekaker:Bland ricotta med crème fraîche, eggeplommer, bakepulver, mel, sukker, salt og sitronskall. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i resten av røren. Stek små pannekaker – cirka 1 ½ ss røre til én pannekake – i 2 minutter per side på middels varme.
Server med rabarbrasirup