Pannekaker med ricotta og rabarbrasirup
Det finnes utallige måter å lage pannekaker på. Dette er en fyldig og kremete variant som fungerer perfekt når du har gjester, eller markere noe spesielt. Sitronen og rabarbrasirupen gir en frisk og delikat kontrast. Husk å lage mange nok!
Live Brekke
Ingredienser
250 g
ricotta250 g
creme fraiche0.5 ts
bakepulver160 g
hvetemel1 ss
sukker1 klype
saltrevet skall av en halv sitron
300 g
rabarbra3 dl
vann300 g
sukkerSlik gjør du det:
Rabarbrasirup:Lag sukkerlake av vann, sukker og vaniljefrø. Skjær rabarbraen i tykke skiver og posjer den i laken i 4–5 minutter. Ta rabarbraen ut med en hullsleiv og legg i en skål. Ta vare på sukkerlaken og bruk den til pannekakene.
Pannekaker:Bland ricotta med crème fraîche, eggeplommer, bakepulver, mel, sukker, salt og sitronskall. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i resten av røren. Stek små pannekaker – cirka 1 ½ ss røre til én pannekake – i 2 minutter per side på middels varme.
Server med rabarbrasirup