Ricotta
Erik Hannemann
Ricotta er et italiensk melkeprodukt. Navnet ricotta kommer fra det latinske ordet recocta, kokt en gang til. Ricotta omtales ofte som en ost, eller mykost, men er per definisjon ikke en ost. Det skyldes at ricotta ikke lages av ostestoffet i melka, kasein, men av avfallsproduktet myse. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mild, søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse. Ricotta har tradisjonelt blitt framstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Den brukes i både desserter og i flere klassiske pastaretter.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
60 g
Kilojoule
1224 kJ
Kilokalorier
297 kcal
Protein
6.2 g
Fett
29 g
Mettet
18.8 g
Trans
1 g
Enumettet
6.6 g
Flerumettet
0.6 g
Kolesterol
78 mg
Karbohydrat
2.7 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
2.7 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
238 µg
Beta-karoten
183 µg
Vitamin A
253 RAE
Vitamin D
0.1 µg
Vitamin E
0.5 alfa-TE
Tiamin
0.03 mg
Riboflavin
0.16 mg
Niacin
0.1 mg
Vitamin B6
0.03 mg
Folat
7 µg
Vitamin B12
0.4 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
84 mg
Jern
0 mg
Natrium
510 mg
Kalium
110 mg
Magnesium
9 mg
Sink
0.7 mg
Selen
3 µg
Kobber
0.06 mg
Fosfor
100 mg