Påskekake med marsipanlokk

Påskekake med marsipanlokk

Marsipanlokket kjevler du ut og legger elegant på kaka. Det klarer du fint!

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Sukkerbrød

6 stk

egg

180 g

sukker

180 g

hvetemel

Fyll:

500 g

marsipan

Eggekrem:

4 dl

melk

0.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form 24 cm, i forvarmet stekeovn, 160 ºC i 40 -45 min. Avkjøl på rist. Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med juice. Fordel syltetøy på 2 av de 3 bunnene. Fordel eggekrem (eventueltvaniljekrem) over og ha krem øverst. Legg bunnene oppå hverandre etterhvert som de fylles. Stryk krem oppå og på siden av kaken. Elt marsipanen myk og kjevle ut marispanlokk (bruk litt hvetemel ved utkjevling). Skjær ut en sirkel på størrelse med kaken (ca 24 cm). Legg lokket på kaken og pynt med marsipanfigurer. Sprøyt kremrosetter rundt siden på kaken eller legg på mandelspon, krokan eller hakket sjokolade. Eggekrem: Kok opp melk og splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe den varme melken over i eggedosisen i små porsjoner. Ha alt over i kasserollen, også maisennamel. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.