Påskekjeks med nøtter, appelsin og sjokolade
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
125 g
smør, mykt90 g
sukker90 g
sukker, brunt1 stk
egg150 g
hvetemel0.5 ts
hjortetakksalt0.5 ts
vaniljesukker100 g
kokesjokolade, lys60 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
1 porsjon = ca.25 stk Lag gjerne en stor porsjon. Kakene er holdbare og oppbevares best i en boks. De blir myke av frysing. Visp sammen smør og sukker hvitt, tilsett egg, mel, hjotetakk og vaniljesukker og rør godt om. Grovhakk sjokolade og hasselnøtter og riv skallet av en vasket appelsin og tilsett i røren. Sett deigen med hjelp av to teskjeer på bakepapirkledt eller smurt stekeplate. Kjeksene vil flyte litt utover. Stek i varm stekeovn 180 °C i 10-12 min på miderste rille. La kakene stå på stekeplaten et par min før de legges på rist og avkjøles.