Perfekte Pikekyss

Perfekte Pikekyss

Oppskrift på perfekte pikekyss som er kledd opp i sin festdrakt;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

2 stk

eggehvite

100 g

sukker

0.5 ts

Vaniljeekstrakt eller 1/2 vaniljestang

1 dæsj

rød gelefarge

1 dæsj

blå gelefarge

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 100 grader varmluft.
Start med å piske opp eggehvitene. Vær obs på at piskebollen må være helt ren og at det IKKE er eggeplomme I eggehviten.
Om det er det så får du ikke en stiv marengs.
Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så i litt og litt sukker. Pisk så marengsen til den blir tykk og glansfull. Ca 5 min.
Ha så i vaniljeekstrakt eller frøene fra vaniljestangen å vend inn forsiktig
Dekk to stekeplater med bakepapir.
Jeg bruker engangs sprøytepose og en rund sprøytetipp.
Ta å brett ned sidene påsprøyteposen slik at det blir lett å lage streker med grillpinnene inni posen.
Dypp grillpinnen i rød fargegele. Begynn nederst i sprøyteposen og dra pinnen forsiktig opp mot poseveggen og ut. Gjør det samme på motsatt side,
Ta så en ny grillpinne og ta blå fargegele mellom de røde strekene.
Fyll så på med marengs.
Sprøyt små topper på bakepapiret.
Da skal de stekes i ca 1,5 time. Midt i ovnen.
De skal være sprø men fortsatt litt myk inni.
Når steketiden er ferdig. Skru av ovnen. Og la pikekyssene stå i ovnen å tørke med døren lukket helt til ovnen er blitt kald.
Da er disse godbitene ferdig. Oppbevares tørt og mørkt. Så gjerne i en lufttett boks. Disse holder seg lenge!