Pissaladiere - fransk pizza med løk og ansjos
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig:
25 g
gjær250 g
hvetemel1.5 dl
vann, lunkent1 ts
salt2 ss
olivenoljeFyll:
4 stk
løk1 dl
olivenolje0.25 ts
salt0.25 ts
pepper0.25 ts
timian, tørket10 stk
ansjosfiletSlik gjør du det:
Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingrediensene, og elt deigen godt sammen. Dekk den til og sett den til heving i 30-40 minutter. Elt og bak den rektangulert utover, og legg på stekebrett. Varm opp olivenoljen i en panne på medium-lav temperatur. Stek finstrimlet løk og la den surre i 40 minutter til den er karamellisert. Rør jevnlig. Tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og timian, og la steke i 2 minutter til. Spre blandingen utover den utbakte pizzadeigen. Fordel ansjosene i kryssmønster over, små halve olivener innimellom. Stek pissaladieren på 230 °C i 10 minutter. Skjær opp i fire deler og server.