Pizza focaccia
Focaccia med smak av pizza.
Christopher Sjuve
120 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Foccaciadeig 1
3 dl
hvetemel10 g
gjær, fersk2 dl
vann, lunkentFoccaciadeig 2
3 dl
vann, lunkent20 g
gjær, fersk2 ss
olivenolje2 ts
salt2 ss
melk1 kg
hvetemel0.5 dl
olivenoljeFyll
0.5 gl
soltørkede tomater0.5 gl
sorte oliven u/stein12 stk
cherrytomat150 g
fetaost1 pk
pepperoni pølse500 g
ost, revetSlik gjør du det:
Deig 1: Bland gjær og mel, rør inn vann og jobb med deigen til den er glatt. Dekk med plast. Hev i ca 30 min. og sett i kjølskap natten over. Ta deigen ut 45 min. før bruk neste dag. Deig 2: Bland gjær og litt av vannet i bakebollen. La stå i 5 min. Tilsett deigen fra dagen før samt resten av vannet. Bland godt, bruk gjerne en tresleiv til dette. Bland inn olivenolje, salt og melk. Rør inn melet i tre omganger, deigen skal være myk og klebrig. Når deigen er ferdig blandes fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen. Dekk til med plast og hev til dobbel størrelse. Dekk en bakeplate med bakepapir, smør med litt olje, legg over deigen og press den ut til kantene. Trykk fordypninger i deigen med fingrene og dryss på resten av osten. Legg på delte cherrytomater til slutt. La heve i ca 30 min. Stek på nederste rille ved 220°C i ca 20 min., deretter ved 200°C i 10 min.