Pizzasnurrer
Dette er en oppskrift på pizzasnurrer med ost, basilikum og pinjekjerner.
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
Deig
0.5 pk
gjær3 dl
vann, lunkent0.5 ts
salt6 dl
hvetemelFyll
7 ss
cottage cheese2 ss
olje1 stk
rød chili uten frø15 stk
marinert tomat15 stk
basilikumblad3 fedd
hvitløk2 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Løs gjæren opp i litt av det lunkene vannet. Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Tilsett resten av vannet , olje og salt. Ha i mel og elt sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 40-50 min, til dobble størrelse. Lag fyllet mens deigen heves. Rør sammen cottage cheese, olje, finhakket chili, hakkede marinerte tomater, krydder og finhakket hvitløk. Trill den ferdig hevede deigen til en pølse på ca 30 cm. Kjevle ut til et rektangel på 30 x 35 cm. Fordel fyllet utover deigen. Dryss på pinjekjerner og revet ost. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden. Del i 16 like store biter. Knip den ene snittflaten på pizzasnurren godt sammen og sett denne siden ned på bakepapir på en bakeplate, slik at fyllet ikke renner ut. Dekk med plast og la heve i 45-50 min, til dobbel størrelse, til et lett fingertrykk går langsomt tilbake. Stek på midterste rille i varm stekeovn 220 oC i ca 20 min. Fine å fryse ned. Oppskrift: Kokebok for alle , fra boller til burrritos, Gyldendal Forlag , Sosial og Helsedirektoratet