Plommebolle

Plommebolle

Lekker gjærbakst med kardemomme og plommer! Bollekaken stekes i rund form og ser flott ut på kakebordet.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 25 g

    gjær
  • 2 dl

    melk
  • 50 g

    smør
  • 4 ss

    sukker
  • 1 ts

    kardemomme
  • 0.5 ts

    salt
  • 6 dl

    hvetemel
  • Fyll

  • 75 g

    smør
  • 0.5 ss

    kardemomme
  • 1 dl

    sukker
  • 5 stk

    plommer
  • 50 g

    mandelflak
  • Glasur

  • 2 dl

    melis
  • 1 ss

    vann
  • Slik gjør du det:

    Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett smeltet smør, sukker, salt og kardemomme. Rør inn alt hvetemelet. Dekkbollen med plast og la deigen heve i 30 min.
    Kle en springform 24 cm i diameter medbakepapir. Ha deigen opp i formen.
    Rør sammen smøret, kardemomme og sukker. Del plommene i to ogfjern steinene. Bruk fingrene til å lage fordypninger i deigen og fyll hullene med smørfyllet og plommene. Strø over mandelflak og stek bollekaken i nedre del av ovnen ved 190 grader i ca. 30-40 min. Avkjøl på rist før kaken tas ut av formen.
    Rør sammen melis og vann.Ringle glasuren over plommebollen like før servering.