
Plommebolle
Lekker gjærbakst med kardemomme og plommer! Bollekaken stekes i rund form og ser flott ut på kakebordet.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
25 g
gjær2 dl
melk50 g
smør4 ss
sukker1 ts
kardemomme0.5 ts
salt6 dl
hvetemelFyll
75 g
smør0.5 ss
kardemomme1 dl
sukker5 stk
plommer50 g
mandelflakGlasur
2 dl
melis1 ss
vannSlik gjør du det:
Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett smeltet smør, sukker, salt og kardemomme. Rør inn alt hvetemelet. Dekkbollen med plast og la deigen heve i 30 min.
Kle en springform 24 cm i diameter medbakepapir. Ha deigen opp i formen.
Rør sammen smøret, kardemomme og sukker. Del plommene i to ogfjern steinene. Bruk fingrene til å lage fordypninger i deigen og fyll hullene med smørfyllet og plommene. Strø over mandelflak og stek bollekaken i nedre del av ovnen ved 190 grader i ca. 30-40 min. Avkjøl på rist før kaken tas ut av formen.
Rør sammen melis og vann.Ringle glasuren over plommebollen like før servering.