Poteter lyonnaise

Poteter lyonnaise

Laks blir enda bedre med disse potetene.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skrell løken og skjær den i skiver. Stek den gyllen på svar varme under omrøring. Når løken er god og gyllen, knus hvitløken og ha den i. La den steke med i omtrent ett minutt.
Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Kok dem møre i godt saltet vann. Sil av.
Bland løk og poteter.
Vend inn hakkede urter, for eksempel timian, gressløk og persille. Smak til med en stenk eddik, gjerne epleeddik.
Nå kan du ha alt dette i stekepanna på høy varme og vente til du får stekeskorpe, men det er ikke nødvendig.
Server til for eksempel laks: Skrell bort skjellene med en kniv. Skjær snitt i fiskekjøttet (gjennom skinnet), litt ned i kjøttet. Ha på salt og pepper.
Stek fisken med skinnsiden ned, uten å røre, i omtrent fire minutter. Snu og stek den kjapt på den andre siden.
Server med potetene.