Prinsessekake med snurrer
Her er oppskriften på klassisk prinsessekake.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
25 g
gjær75 g
smør2 dl
melk3 ss
sukker1 ts
kardemomme1 stk
egg7 dl
hvetemelFyll 1
50 g
smør, romtemperert4 ss
sukker2 ts
kanelFyll 2
1 dl
vaniljekremPensling
1 stk
egg, sammenpisket1 dl
melisSlik gjør du det:
Til 1 kake i 24 cm springform.
Deilige snurrer, fylt med vaniljekrem som settes tett i form så de hever sammen til en hel kake.
Smelt smøret, tilsett melken og varm det til fingervarmt, ca. 37 grader. Rør gjæren ut i væsken. Rør inn sukker, kardemomme,egg og vel halvparten av melet. Elt deigen blank og smidig. Dekk den til og la den heve i ca. 45 minutter.Rør sammen smør, sukker og kanel til fyll 1. Bruk ferdig vaniljekrem. Elt resten av melet i deigen og elt den lett sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel, ca. 30x45 cm. Smør kanelsmøret over og rull leiven sammen fra langsiden. Skjær den i 4 cm tykke skiver.Sett skivene med noe avstand og snittflaten opp i smurt springform. Etterhev kaken tildekket i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader.Lag en fordypning midt i hver snurre og legg i en skje vaniljekrem. Pensle kaken med egg.Stek kaken nede i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl den på rist. Løsne kanten på formen før kaken er helt kald. Rør sammen melis og vann og ringle glasuren over kaken.