Pytt i panne med posjert egg

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Om du ikke har kokte poteter og gulrøtter liggende i kjøleskapet fra før av, starter du hele prosessen med å skrelle og koke i godt saltet vann. Deler du opp i mindre biter, blir de ferdigkokte raskere.
Skrell løkene og finhakk dem før du har dem i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.
Skjær potetene og gulrøttene i små terninger og ha i stekepanna. Dryss over salt og pepper og la stek det på middels pluss, varme i 8–10 minutter. Tilsett ertene de siste 2 minuttene og smak til med salt og pepper.
Mens dette stekes, posjerer du eggene. Kok opp vann i en kasserolle. Når det koker, tilsetter du eddiken (samme hvilken type). Eddiken gjør at eggehviten samler seg rundt plommen. Knekk eggene du skal posjere i en skål.
Bruk en sleiv el. til å røre vannet slik at det går i en rask sirkel i kasserollen og hell i eggene. Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. La eggene ligge i et sted mellom 3 og 4 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la vannet renne av før du plasserer dem over de stekte grønnsakene.