Quinoa med japanske smaker

Quinoa med japanske smaker

Quinoa blir godt på japansk maner.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skyld quinoa i kaldt vann (man vasker bort et tynt, støvete lag som gir bitterhet).
Kok opp 3,5 dl vann. Ha i quinoa og la det koke i omtrent 10 minutter. Ta av varmen og la det svelle i ti minutter til (eller litt mer). De vil bli litt større og absorbere alt vannet, så du trenger neppe sile av.
Mens quinoan koker, skrell ingefæren og riv den fint. Rens sjalottløken og finhakk sjalottløken.
Varm opp sesamoljen i en stekepanne på medium varme. Ha i ingefær og sjalottløk. Stek i tre minutter under omrøring. Ha i sake. Når den har fordampet, ha i soyasuas, sukker, chili og en halv desiliter vann. La det koke i to minutter, til det tykner såvidt. Ta av varmen.
Når quiniaen er ferdig, ha det i stekepanen og vend rundt. Server varmt, gjerne som tilbehør til grillet makrell eller andebryst med tofu eller hardkokte egg.