Quinoa
Foto: Gettyimages
Quinoa er en vekst fra Sør-Amerika med spiselige frø, og er et alternativ til ris og poteter. Quinoa har stor ernæringsmessig verdi på grunn av sitt høye innhold av protein. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen i Quinoa som fullgod med proteinene i melk. 2013 ble av FN kåret til det internasjonale quinoa-året. Frøene tilberedes ved å skylle dem og koke dem i 10-15 minutter, til de sveller. Quinoa brukes i både varme som kalde salater, i alt der man ellers kunne brukt couscous eller ris. Quinoa kan også brukes i brødbakst. Inneholder ikke gluten.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
13 g
Kilojoule
1513 kJ
Kilokalorier
359 kcal
Protein
14.1 g
Fett
6.1 g
Mettet
0.7 g
Trans
0 g
Enumettet
1.6 g
Flerumettet
3.3 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
58.3 g
Stivelse
52.2 g
Mono+Disakk
6.1 g
Sukker
0 g
Kostfiber
7 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
8 µg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
2.4 alfa-TE
Tiamin
0.36 mg
Riboflavin
0.32 mg
Niacin
1.5 mg
Vitamin B6
0.49 mg
Folat
184 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
47 mg
Jern
4.6 mg
Natrium
5 mg
Kalium
569 mg
Magnesium
197 mg
Sink
3.1 mg
Selen
9 µg
Kobber
0.59 mg
Fosfor
457 mg