Rabarbramuffins
Noen herlige rabarbramuffins...
Christopher Sjuve
30 minutter
Ingredienser
Muffinsrøre
375 g
hvetemel2.5 ts
bakepulver125 g
sukker115 g
smør, smeltet2.5 dl
egg, to småFyll
350 g
skreltrabarbra3 ss
sukker2 ss
vann0.25 ts
sitronskall, finrevetSmuldredeig
2 ss
smør4 ss
havregryn4 ss
hvetemel3 ss
brunt sukkerSlik gjør du det:
Start med å lage fyllet: Bland alle ingrediensene i en liten kjele. Varm sakte opp og la det småkoke i fem minutter. Sett tilside.
Lag smuldredeigen: Smelt smøret og tilsett de andre ingrediensene. Rør rundt og sett tilside.
Lag muffinsrøra: Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp
smør, melk og egg i en mindre bolle. Tilsett eggblandingen i de tørre ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Smør en 12-hullet muffinsform. Fordel halvparten av røren i koppene, leggg deretter på et lag med fyll, og fordel resten av røren oppå. Avslutt med å ha smuldredeig på toppen.
Stekes i ovnen på ca 200 grader i ca 20 minutter. La muffinsene stå og avkjøle seg i forma i 5-10 min før de serveres.
Oppskriften er fra bloggen minmiddag.no.