Rabarbrapai med mascarponekrem

Rabarbrapai med mascarponekrem

La deg friste av denne deilige paien.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 porsjoner

400 g

Renset rabarbra

75 g

sukker

150 g

Ladyfingers eller annen kjeks

Portvin eller sherry

2 ss

melis

Slik gjør du det:

Skjær ra­bar­bra i små styk­ker på ca. 1 cm. Bland ra­bar­bra, va­nil­je­suk­ker og suk­ker i en gry­te og kok i ca. 10 min. ved svak var­me. Ta gry­ten av var­men og av­kjøl.
Pisk krem­flø­te til myk krem. Bland mas­car­po­ne, krem­flø­te og me­lis i en skål og rør til en jevn blan­ding.
Knus lady­fin­gers og hell litt port­vin eller sher­ry over.
For­del ra­bar­bra, lady­fin­gers og mascarponekrem lagvis
i fire glass.
Pynt med jord­bær og ser­ver med det samme.is, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.