Rabarbrapai med mascarponekrem
La deg friste av denne deilige paien.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 porsjoner
400 g
Renset rabarbra75 g
sukker2 ts
vaniljesukker150 g
Ladyfingers eller annen kjeksPortvin eller sherry
150 g
mascarpone2 dl
kremfløte2 ss
melisSlik gjør du det:
Skjær rabarbra i små stykker på ca. 1 cm. Bland rabarbra, vaniljesukker og sukker i en gryte og kok i ca. 10 min. ved svak varme. Ta gryten av varmen og avkjøl.
Pisk kremfløte til myk krem. Bland mascarpone, kremfløte og melis i en skål og rør til en jevn blanding.
Knus ladyfingers og hell litt portvin eller sherry over.
Fordel rabarbra, ladyfingers og mascarponekrem lagvis
i fire glass.
Pynt med jordbær og server med det samme.is, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.