Ribbe fra Alfred Restaurant
Stekt ribbe med auberginecreme,syltetpepperfrukt, eplecreme og julesaus. Slik serveres ribbe på restaurant Alfred i Oslo.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
5 stk
aubergine6 stk
paprika, rød0.5 dl
hvitvinseddik50 g
sukker3 dl
hvitvin2 stk
løk6 stk
epler, grønne5 dl
oksekraft2 stk
klementin2 ss
smør2 dl
fløteSlik gjør du det:
Stek ribbe
Forvarm ovnen til 180 grader.
Stek ribben i en time med svor siden ned i ildfast form med litt vann. Ha i grove skiver med løk og hele hvitløkfedd.
Husk å salte og pepre godt.
Etter en time snur du ribba og ruter svoren. Stek videre i en time. La den hvile. Spar kraften og løk til sausen. Auberginecreme
Kutt auberginen i to på langs og krydre med salt og pepper. Bak dem møre i ovn på 180 grader. Skrap ut kjøttet og kjør i kjøkkenmaskin med smør og hvitløken fra ribba. Syltet pepperfrukt
Kutt rød paprika i strimler, kok opp hvitvin, eddik og sukker i en kasserolle og reduser det til en litt tykk sirup. Fres paprika til de er møre med litt tyggemotstand. Julesaus
Kok opp oksekraft, fløte, ribbesjy og reduser til halvparten. Smak til med saft fra to klementiner. Eplecreme
Bak hele epler i ovn på 180`c til de er møre og kjør de i en kjøkkenmaskin til en creme.
Oppskriften er hentet fra Alfred Retaurant i Oslo.