Ribbe fra Alfred Restaurant

Ribbe fra Alfred Restaurant

Stekt ribbe med auberginecreme,syltetpepperfrukt, eplecreme og julesaus. Slik serveres ribbe på restaurant Alfred i Oslo.

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Stek ribbe

Forvarm ovnen til 180 grader.
Stek ribben i en time med svor siden ned i ildfast form med litt vann. Ha i grove skiver med løk og hele hvitløkfedd.
Husk å salte og pepre godt.

Etter en time snur du ribba og ruter svoren. Stek videre i en time. La den hvile. Spar kraften og løk til sausen. Auberginecreme

Kutt auberginen i to på langs og krydre med salt og pepper. Bak dem møre i ovn på 180 grader. Skrap ut kjøttet og kjør i kjøkkenmaskin med smør og hvitløken fra ribba. Syltet pepperfrukt

Kutt rød paprika i strimler, kok opp hvitvin, eddik og sukker i en kasserolle og reduser det til en litt tykk sirup. Fres paprika til de er møre med litt tyggemotstand. Julesaus

Kok opp oksekraft, fløte, ribbesjy og reduser til halvparten. Smak til med saft fra to klementiner. Eplecreme

Bak hele epler i ovn på 180`c til de er møre og kjør de i en kjøkkenmaskin til en creme.
Oppskriften er hentet fra Alfred Retaurant i Oslo.