Rocky Road Brownies
En saftig fudgy brownies toppet med marshmallows, salte peanøtter og salt karamellsaus! Denne får bein å gå på! Server den gjerne også med en kule vaniljeis.
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
Brownies
250 g
meierismør350 g
Mørk sjokolade4 stk
egg200 g
sukker150 g
brunt sukker1 ts
Vaniljeekstrakt125 g
hvetemel50 g
kakao0.5 ts
fint salt1 neve
peanøtter1 neve
Marshmallow, småSalt karamellsaus
150 g
fløte100 g
sukker0.5 stk
vaniljestang, bare frøene50 g
meierismør2 klype
maldonsaltSlik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader.
Smør en medium kakeform, og kle bunnen med bakepapir.
Del smøret i terninger.
Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.
Ha egg, sukker, brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.
Ha så i sjokoladeblandingen og rør godt sammen.
Rør så i mel, kakao og salt, men ikke rør for mye.
Ha røren over i formen.
Stekes i 30 min midt i ovnen (Kaken vil nok ikke se ferdig ut, men den vil sette seg når den får stå litt).
Avkjøl brownien på benken, eller i kjøleskapet i et par timer slik at den får sette seg. Kan også stå i kjøleskapet natten over.
Fremgangsmåte karamellsaus
Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme, og varm opp forsiktig da den lett svir seg. Da får du en dårlig smak på karamellen.
Når den smelter rister du litt på kjelen, ikke rør med noe nedi sukkeret.
I kjele nr. 2 har du fløte, salt og vaniljestangen og varmer det opp til kokepunktet.
Ta ut vaniljestangen.
Fløten har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.
Vær forsiktig, det kan boble litt på grunn av høy varme.
Rør godt med tresleiv på svak varme til alt av karamell er oppløst.
La den avkjøle i ca 10-15 min.
Rør inn smør.
Avkjøl.
Hell sausen på sprøytepose. Det vil være litt karamellsaus til overs, og den kan du ha i fryseren eller på et glass i kjøleskapet.
Strø over marshmallows og salte peanøtter rett før servering, og sprøyt over med salt karamellsaus.
Du kan også ha over litt smeltet mørk sjokolade.
Håper det smaker!