Rugkaker med anis

Rugkaker med anis

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rug gir et saftig og godt brød. Deigen kan være litt klissete og vanskelig å jobbe med, men det ferdig resultatet er verdt jobben! Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet (tørrgjær tilsettes sammen med melet). Tilsett resten av vannet, olje eller smør, anis, salt, sukker og rugmel. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 30 min. Del deigen i 2-3 emner, elt og form til runde brød . Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med plast (for eksempel en oppklippet bære- eller frysepose) og la dem heve 50-60 min. Stek på nederste rille i stekeovn ved 200 oC i ca 30 min min. Rugkakene smaker nystekte med ost og syltetøy til en kopp te eller som tilbehør til saltmat av fisk eller kjøtt.