Rullekake med firkløver
Deilig oppskrift på myk og velsmakende rullekake. Passer til en langpanne på ca. 30 x 40 cm.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
egg1.5 dl
sukker100 g
hasselnøtter1 ss
potetmel1 ts
bakepulverFyll:
4 dl
fløte1 ss
sukker100 g
FirkløversjokoladeBær til pynt
Slik gjør du det:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Finhakk hasselnøttene i en kjøkkenmaskin og bland det med potetmel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Bre deigen utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 175° i ca. 15 min. Vend kaken over på et sukret kjøkkenhåndkle. Dra forsiktig av bakepapiret. Avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk kremfløten til fyllet. Bre ca. halvparten av kremen over den kalde nøttebunnen. Dryss over halvparten av den grovhakkede sjokoladen. Rull kaken sammen fra langsiden og legg rullekaken på et fat.
Ha resten av kremen over kaken og dryss over resten av Firkløver-sjokoladen.
Pynt gjerne med bær.