Rullekake med firkløver

Rullekake med firkløver

Deilig oppskrift på myk og velsmakende rullekake. Passer til en langpanne på ca. 30 x 40 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 stk

egg

1.5 dl

sukker

Fyll:

4 dl

fløte

1 ss

sukker

100 g

Firkløversjokolade

Bær til pynt

Slik gjør du det:

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Fin­hakk has­sel­nøt­te­ne i en kjøk­ken­ma­skin og bland det med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver. Vend det­te for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen.
Bre dei­gen ut­over en ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken ne­derst i ov­nen ved 175° i ca. 15 min. Vend ka­ken over på et suk­ret kjøk­ken­hånd­kle. Dra for­sik­tig av ba­ke­pa­pi­ret. Av­kjøl ka­ken med den var­me lang­pan­nen over.
Pisk krem­flø­ten til fyl­let. Bre ca. halv­par­ten av kre­men over den kal­de nøt­te­bun­nen. Dryss over halv­par­ten av den grov­hak­ke­de sjo­ko­la­den. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den og legg rul­le­ka­ken på et fat.
Ha res­ten av kre­men over ka­ken og dryss over res­ten av Fir­klø­ver-sjo­ko­la­den.
Pynt gjer­ne med bær.