Hopp til hovedinnhold
Saftig brownies toppet med kokosmakron

Saftig brownies toppet med kokosmakron

Jeg elsker saftig og smaksrik brownies. Og en av mine favorittjulekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke mikse disse to sammen?;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

150 g

mel

0.5 ts

bakepulver

0.5 ts

fint salt

60 g

kakao

200 g

sukker

1 stk

egg

2 stk

eggehvite

1 ss

Vaniljeekstrakt

Kokosmakronmasse

2 stk

egg

150 g

sukker

1 ss

mel

Slik gjør du det:

Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Fordi den skal stå å svelle i minst 1 time! Jo lenger den står, jo saftigere og seigere vil den bli.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend forsiktig i kokosen. Så vend i melet.
Dekk til bollen og sett den kjølig.
Så kan du finne en firkantet form. Ca 20x20. Jeg brukte en brødform. Men den kan nok også stekes i større form for å få brownien litt lavere. Ta å kutt opp ett bakepapir som akkurat dekker bunnen på formen og som går opp på to sider av formen. Da er det lettere å løfte ut browniesen av formen
Sett ovnen på 175 grader.
Ha mel, salt og bakepulver i en bolle. Bland sammen.
Smelt smøret i en medium kjele. Ta kjelen av varmen.
Rør i kakaoen. Så i sukkeret. Blir en tykk blanding!
Så rør i egget, eggehvitene og vaniljeessensen.
Pisk den til en blank fin masse.
Ha sjokolademassen i melblandingen og rør det sammen med en slikkepott til du får en fin blank røre.
Hell den så over i formen.
Om du har tid dekk til formen og sett den i kjøleskapet i ett par timer. Da får smakene satt seg skikkelig. Men behøves ikke.
Denne herligheten stekes på 175 grader i 15 min.
Ta den ut. Bre over kokosmakronmassen. Stek så kaken videre i ca 15 min. Den skal bli gylden.
Avkjøles i minst 2 timer i kjøleskapet.