Saltimbocca
Saltimbocca er en italiensk klassiker som er ganske enkel å lage. Her er oppskriften!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Legg kalveskivene på en fjel. Dekk med plastfolie og bank dem flate med nevene, en kjevle eller noe annet.
Fjern plasten. Ha på litt nykvernet pepper (det er nok salt i skinkeskivene). Legg på salviebladene, to på hver skive. Legg på parmaskinke slik at det dekker mest mulig av kjøttet. Kanskje du må bruke mer enn én skinkeskive.
Rull dem pent sammen og fest eventuelt med en tannpirker (noen binder også det hele fast med litt hyssing.
Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme. Ha i en spiseskje smør. Stek to og to ruller. De skal få gyllen farge rundt hele.
Du kan enten holde dem varme i ovnen (på 100 grader) eller på en varm tallerken som du dekker med aluminiumsfolie etter hvert som de blir ferdige.
Når alle er stekt, ha i marsala. La det koke i omtrent ett minutt, eller til du det begynner å ligne på en skinnende saus. Ta stekeplaten av varmen og rør inn en spiseskje smør.
Legg saltimbocca på tallerken og ha over sausen fra stekepanna ved servering.
Saltimbocca kan serveres med pasta, poteter eller polenta.