Scampi med chilipesto
Oppskrift av: Art of Taste
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
scampi2 ts
ingefær1 ts
saltPesto
2 stk
chili, rød2 fedd
hvitløk3 ss
pinjekjerner1 stk
sitron3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Som en erstatning for scampi kan du bruke store reker. Tin dypfryste scampi og rens dem. Rens chilipepperne til pestoen for frø og skillevegger. Grovdel dem. Rens og grovdel hvitløkfeddene. Mos chilipepper, hvitløk og pinjekjerner sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Rør inn sitronsaft og spe med oljen til en fyldig saus. Varm oljen som scampiene skal stekes i, sammen med hvitløk og ingefær. Stek scampiene på begge sider til de er delikat røde, knapt 2 minutter på hver side. Bruker du rensede, kokte reker må de bare varmes raskt i oljen for ikke å bli seige. Server scampiene med pestoen.