Scones med variasjonsmuligheter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
BakverkIngredienser
7.5 dl
hvetemel4 ts
bakepulver0.5 ts
salt100 g
kaldtsmør1 stk
eggOste- og krydderscones
1.5 dl
finrevetost2 ts
tørket urtekrydderScones med tørket frukt
Søte scones med rosiner
2 ss
sukker1 dl
rosiner1 ts
kardemomme, maltSøte scones med sjokolade
75 g
hakket mørksjokolade1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
12-14 stk Scones smaker best nystekte, gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem eller rømme til en kopp te. Scones (usøtede) kan også serveres til en salat eller en suppe. Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett ønsket fyll. Ikke arbeid deigen for lenge, da kan den lett bli seig og scones tørre. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett. Eller form deigen til et rektangel ca 2 cm tykt og skjær ut firkantede scones, ca 7x7 cm. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i 12-15 min. For variasjoner, tilsett foreslåtte ingredienser i deigen.