Scones med variasjonsmuligheter

Scones med variasjonsmuligheter

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

7.5 dl

hvetemel

0.5 ts

salt

1 stk

egg

Oste- og krydderscones

Scones med tørket frukt

Søte scones med rosiner

2 ss

sukker

1 dl

rosiner

Søte scones med sjokolade

Slik gjør du det:

12-14 stk Scones smaker best nystekte, gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem eller rømme til en kopp te. Scones (usøtede) kan også serveres til en salat eller en suppe. Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett ønsket fyll. Ikke arbeid deigen for lenge, da kan den lett bli seig og scones tørre. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett. Eller form deigen til et rektangel ca 2 cm tykt og skjær ut firkantede scones, ca 7x7 cm. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i 12-15 min. For variasjoner, tilsett foreslåtte ingredienser i deigen.