Serinakaker

Serinakaker

Denne deilige oppskriften gir ca. 60 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 150 g

    smør
  • 250 g

    hvetemel
  • 2 ts

    bakepulver
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 100 g

    sukker
  • 1 stk

    egg
  • Pynt:

  • 1 stk

    eggehvite
  • 1 dl

    perlesukker
  • 1 dl

    Hakkede mandler
  • Slik gjør du det:

    Sett stekeovnen på 200°. Dekk en stekeplate med bakepapir.
    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse.
    Sett kulene på stekeplaten.
    Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10–12 min. til de er fine og gylne.
    Avkjøl på rist.
    Oppbevar kakene i en tett boks.