Serinakaker
Denne deilige oppskriften gir ca. 60 stk.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
150 g
smør250 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker100 g
sukker1 stk
eggPynt:
1 stk
eggehvite1 dl
perlesukker1 dl
Hakkede mandlerSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200°. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse.
Sett kulene på stekeplaten.
Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10–12 min. til de er fine og gylne.
Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks.