Shakshouka
Denne tomatretten er populær i Nord-Afrika og Midtøsten. Den er nært beslektet med den franske ratatouille.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
200 g
løk, finhakket1 fedd
hvitløk, hakket200 g
paprika1 stk
chili, rød0.5 ts
havsalt1 ts
spisskum1 ts
karve1 ts
paprikapulver1 ts
gurkemeie1 knivsodd
kanel1 kg
tomat7 stk
egg16 stk
olivenSlik gjør du det:
Fjern frøene og hakk paprikaen og chilien i terninger. Fjern frøene i chilien om du ikke vil ha den så sterk.
Del tomatene i store biter.
Ha olje i en stekepanne. Ha i hvitløk, løk, paprika og chili (valgfritt). Stek på medium varme under omrøring til det er mykt, i omtrent fem minutter. Ha i krydderne (ikke persille og pepper) og stek til det dufter godt.
Ha i tomatene, rør rundt, og la det koke uten lokk under omrøring til alle ingrediensene har fordampet og du har en tykk saus. Det tar omtrent 20 minutter, men avhenger av hvor mye saft det er i tomatene.
(Alt dette kan gjør på forhånd, og sausen holder seg fint i kjøleskap og fryser).
Sørg for at sausen er kokende varm når du har i eggene. Lag forsenkninger i sausen. Knekk i eggene (ikke bry deg om eggehvitene flyter over). La det koke uten omrøring til eggene er slik du vil ha dem. Du kan ha på lokk om du vil at det skal gå fortere.
Ha på persille, oliven og pepper. Og litt olivenolje.
Server med en gang og forsøk å ikke ta hull på eggene ved servering.
Server med brød.