Silkemyk sjokoladekake

Silkemyk sjokoladekake

Vanvittig god og myk sjokoladekake som få klarer å holde seg unna...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

300 g

Mørk sjokolade

235 g

Usaltet smør

75 g

sukker

3 stk

egg

1 ss

Revet sitronskall eller appelsinskall

Sjokoladeglasur

1.2 dl

fløte

100 g

Mørk sjokolade

Pynt

1 bokser

Mini-egg

Slik gjør du det:

Hakk sjokolade, smelt smøret på svak varme.
Tilsett sjokolade i smøret og la det smelte.
Rør sammen egg og sukker til det er godt blandet.
Bland smør-og sjokoladeblandingen sammen med egg-og sukkerblandingen.
Riv sitronskall og ha i.
Ha mascarpone i en bolle, hell noe av sjokoladedeigen over og rør det godt sammen.
Bland sammen med resten av deigen.
Dekk bunnen av en firkantet formmed bakepapir, fordel utover.
Stek kaken i forvarmet ovn på 150 grader i cirka 20 minutter.
La kaken avkjøle i formen over natten.
Glasur
Kok opp 1 dl av fløten, og sett resten (0,2 dl) til siden.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.
Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet inn i fløten.
Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig sammen med den varme sjokoladeglasuren.
Hell glasuren over kaken ogfordel den jevnt over.
Del kaken i små stykker med en varm kniv (mens kaken er kald), men la kakestykkene blir romtempererte for de serveres, gjerne med friske bringebær og lettpisket fløtekrem til.