Silkemyk sjokoladekake

Silkemyk sjokoladekake

Vanvittig god og myk sjokoladekake som få klarer å holde seg unna...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 300 g

    Mørk sjokolade
  • 235 g

    Usaltet smør
  • 75 g

    sukker
  • 3 stk

    egg
  • 50 g

    mascarpone
  • 1 ss

    Revet sitronskall eller appelsinskall
  • Sjokoladeglasur

  • 1.2 dl

    fløte
  • 100 g

    Mørk sjokolade
  • Pynt

  • 1 bokser

    Mini-egg
  • Slik gjør du det:

    Hakk sjokolade, smelt smøret på svak varme.
    Tilsett sjokolade i smøret og la det smelte.
    Rør sammen egg og sukker til det er godt blandet.
    Bland smør-og sjokoladeblandingen sammen med egg-og sukkerblandingen.
    Riv sitronskall og ha i.
    Ha mascarpone i en bolle, hell noe av sjokoladedeigen over og rør det godt sammen.
    Bland sammen med resten av deigen.
    Dekk bunnen av en firkantet formmed bakepapir, fordel utover.
    Stek kaken i forvarmet ovn på 150 grader i cirka 20 minutter.
    La kaken avkjøle i formen over natten.
    Glasur
    Kok opp 1 dl av fløten, og sett resten (0,2 dl) til siden.
    Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.
    Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet inn i fløten.
    Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig sammen med den varme sjokoladeglasuren.
    Hell glasuren over kaken ogfordel den jevnt over.
    Del kaken i små stykker med en varm kniv (mens kaken er kald), men la kakestykkene blir romtempererte for de serveres, gjerne med friske bringebær og lettpisket fløtekrem til.