Silkemyk sjokoladekake
Vanvittig god og myk sjokoladekake som få klarer å holde seg unna...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
300 g
Mørk sjokolade235 g
Usaltet smør75 g
sukker3 stk
egg50 g
mascarpone1 ss
Revet sitronskall eller appelsinskallSjokoladeglasur
1.2 dl
fløte100 g
Mørk sjokoladePynt
1 bokser
Mini-eggSlik gjør du det:
Hakk sjokolade, smelt smøret på svak varme.
Tilsett sjokolade i smøret og la det smelte.
Rør sammen egg og sukker til det er godt blandet.
Bland smør-og sjokoladeblandingen sammen med egg-og sukkerblandingen.
Riv sitronskall og ha i.
Ha mascarpone i en bolle, hell noe av sjokoladedeigen over og rør det godt sammen.
Bland sammen med resten av deigen.
Dekk bunnen av en firkantet formmed bakepapir, fordel utover.
Stek kaken i forvarmet ovn på 150 grader i cirka 20 minutter.
La kaken avkjøle i formen over natten.
Glasur
Kok opp 1 dl av fløten, og sett resten (0,2 dl) til siden.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.
Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet inn i fløten.
Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig sammen med den varme sjokoladeglasuren.
Hell glasuren over kaken ogfordel den jevnt over.
Del kaken i små stykker med en varm kniv (mens kaken er kald), men la kakestykkene blir romtempererte for de serveres, gjerne med friske bringebær og lettpisket fløtekrem til.