Sitron- og valmuekake
Her er oppskriften på den perfekte kaken til ettermiddagsteeen eller kaffen. Ekte vanilje, sitron og valmuefrø gjør denne kaken både spesiell og god.
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
240 g
smør, usaltet360 g
sukker4 stk
sitron75 g
valmuefrø2 stk
vaniljestang540 g
hvetemel, siktet3 ts
bakepulver1.5 dl
melk8 stk
eggehviteSitronglasur
2 ss
sitronsaft400 g
melis1 ss
sitronskall, revetSlik gjør du det:
Ovn: 160 grader ca 1,5 time. Form 24 cm, smurt og strødd. Rør smør og sukker hvitt og kremet. Del sitronen i to, press ut saften og riv så skallet fint. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en tynn kniv. Bland sammen hvetemel og bakepulver. Tilsett sitronskall, valmuefrø og vaniljefrø, mel og melk vekselsvis i smør- og sukkerblandingen. Visp eggehvitene til ikke for hardt skum. Rør inn ca 1/3 og fold til slutt inn resten. Hell røren i smurt og strødd form. Stek kaken ca 1,5 time. Ta den forsiktig ut av formen og avkjøl den på rist. Lag glasuren ved å varme opp sitronsaften, tilsett melisen og hell massen over mens den ennå er varm. Pynt med revet sitronskall.