Sitronterte med marengslokk

Sitronterte med marengslokk

Oppskrift av: Michel Roux
240 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Smør en tertering (20 cm i diameter og 4 cm dyp) og sett den på et stekebrett i kjøleskapet. Kjevle deigen til en rund, 3-4 med mer tykk leiv, og kle terteringen! La den hvile i kjøleskapet i 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 200°C. Bland revet sitronskall og sitronsaft i en bolle. Visp egg og sukker lett sammen i en annen bolle. Pisk kremfløten halvstiv. Bland eggene med sitronsaften, og vend denne blandingen inn i kremen. Dekk bollen og sett den inn i kjøleskapet. Prikk tertebunnen, dekk den med bakepapir og tørkede erter og bønner, og forstek den i 20 minutter. Fjern belgfruktene og papiret, og la tertebunnen avkjøles i 1-2 minutter. Pensle innsiden av bunnen med eggeplomme vispet sammen med melk, og sett det tilbake i ovnen i 5 minutter. Senk ovnstemperaturen til 150°C. Rør lett om i fyllet, hell det over i tertebunnen og stek terten i ca. 1 time og 20 minutter. Skjær vekk overflødig deig fra kanten med en liten kniv. La terten bli stående på stekebrettet i ca. 20 minutter før du løfter vekk terteringen. Bruk en stor stekespade og la terten gli over på en kakerist. La den stå og bli avkjølt i 3-4 timer. Gjør terten ferdig like før servering. Bruk en sprøytepose og sprøyt italiensk marengs på toppen av terten, slik at fyllet blir dekket. Bruk en sprøytepose med middels stor stjernetyll. Før en crème brulée-brenner (eventuelten skibrenner) over marengsen til den har fått en lys brunfarge, eller sett den under et svært varmt grillelement i noen få sekunder. Oppskrift på søt paideig Oppskrift på italiensk marengs