Sjampinjongsuppe
Oppskrift av: Art of Taste
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
350 g
champignon1 ts
sitronsaft2.5 dl
vann2 ss
smør3 ss
hvetemel1 l
kraft1 dl
hvitvin2 stk
eggeplomme3 ss
kremfløte125 g
kokt skinkeSlik gjør du det:
Ha sjampinjongene i en stor bolle sammen med grovt salt og arbeid dem lett rundt med hånden så saltet "renser" soppen. Skyll godt med kaldt vann. Skjær soppen i 4 "båter" og ha dem i kokende vann sammen med sitronsaften og kok i ca. 5 minutter. Sil sjampinjongene, men ta vare på kraften. Smelt smør. Rør i mel og spe med kjøttkraft og sjampinjongkraften. La suppen småkoke i ca 15-20 minutter. Rør eggeplommene og hvitvin sammen. Pisk det inn i suppen og smak til med fløte og salt. Tilsett sjampinjonger og skinketerninger og varm det i suppe. NB: den skal ikke koke.