Sjokolade- og nøttefugde m/vaniljekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
100 g
sjokolade, mørk100 g
smør2 stk
egg120 g
sukkerVaniljekrem
3 dl
kremfløte40 g
sukker1 stk
vaniljestang4 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet sjokolade i eggedosisen og vend inn siktet hvetemel. Hell røren i smurt form 16/18 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 160 ºC, ca 8 min. Kaken skal være bløt. Sett den i kjøleskap ev. fryser. Sjokoladen og smøret vil stivne og gjøre kaken fastere. Lag vaniljekrem ved å koke opp fløte, sukker og vaniljestang. Pisk sammen eggeplommene og rør de inn i den kokte massen. Deretter varmes massen forsiktig opp igjen under konstant røring. Avkjøl og vend inn 3 plater smeltet gelatin. Når kremen begynner å stivne helles den over kaken i formen. Server med bærkompott, ev. rørte bær, fruktsalat og sorbet.