Sjokolade- og pæreterte
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Terteskall:
180 g
hvetemel110 g
smør35 g
sukker1 stk
eggeplomme1 ss
kaldtvannFyll:
100 g
kokesjokolade, lys100 g
smør80 g
sukker1 ss
hvetemel3 stk
egg, skilt100 g
mandler, malte2 stk
pæreSlik gjør du det:
Ha mel og smør i en bolle. Bruk hendene til å smuldre sammen mel og smør. Tilsett sukker, eggeplomme og vann. Arbeid deigen sammen så den blir glatt. Legg den i en plast-pose i kjøleskap i 30 min. Smør en paiform (ca.23 cm i diameter) og press paideigen ned i formen. Pass på at deigen dekker kantene på formen. Forstek terte-skallet ved 180°C i midten av ovnen, ca. 10 minutter. Avkjøl. Fyllet: Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt. Rør sammen smør og sukker til en luftig, glatt masse. Arbeid inn eggeplommene, en av gangen. Bland godt. Rør inn sjokolade, mel og mandler. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokolademassen. Hell blandingen i terteskallet. Skrell pærene og del dem i to. Skjær i skiver, men la dem henge sammen ved stilkfestet. Legg pærene på terten. Stek terten ved 180°C i midten av ovnen i ca. 20 - 25 min. Serveres lunken med myk, pisket krem.