Sjokolade- og pekanpai
Nydelig, amerikansk pai med deilig sjokolade- og pekanfyll.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Paideig
175 g
hvetemel100 g
smør1 ss
melis1 stk
eggeplomme1 ss
vannFyll
60 g
smør3 ss
kakao2.5 dl
Lys sirup3 stk
egg70 g
brunt sukker170 g
pekannøtterPynt
3 dl
kremfløteKrokan (kan sløyfes)
Slik gjør du det:
Bland sammen ingrediensene til paideigen i en food processor. Sett deigen kjølig i ca. en time.
Trykk deigen ut i en paiform, 22 cm, og prikk deigen med en gaffel. (Alternativt kan du bruke 6 små porsjonsformer.) Stek paibunnen midt i ovnen ved 190 grader ca. 10 minutter.
Smelt smøret i en kjele og visp inn kakao. Rør inn sirup.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett sirup- og kakaoblandingen og pekannøtter og bland godt.
Ha fyllet i paibunnen og stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til fyllet så vidt har satt seg.
Server paien lun med for eksempel pisket krem og et dryss med krokan eller mandler. Litt ekstra sirup smaker godt til.