Sjokolade- og pekanpai

Sjokolade- og pekanpai

Nydelig, amerikansk pai med deilig sjokolade- og pekanfyll.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Paideig

175 g

hvetemel

100 g

smør

1 ss

melis

1 ss

vann

Fyll

60 g

smør

3 ss

kakao

2.5 dl

Lys sirup

3 stk

egg

Pynt

Krokan (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

Bland sammen ingrediensene til paideigen i en food processor. Sett deigen kjølig i ca. en time.
Trykk deigen ut i en paiform, 22 cm, og prikk deigen med en gaffel. (Alternativt kan du bruke 6 små porsjonsformer.) Stek paibunnen midt i ovnen ved 190 grader ca. 10 minutter.
Smelt smøret i en kjele og visp inn kakao. Rør inn sirup.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett sirup- og kakaoblandingen og pekannøtter og bland godt.
Ha fyllet i paibunnen og stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til fyllet så vidt har satt seg.
Server paien lun med for eksempel pisket krem og et dryss med krokan eller mandler. Litt ekstra sirup smaker godt til.