Sjokolade- og sitronpai

Sjokolade- og sitronpai

Denne oppskriften cir ca. 10 biter.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

100 g

hvetemel

25 g

kakao

25 g

mandler

50 g

sukker

1 stk

egg

Fyll:

4 stk

egg

200 g

sukker

1.5 dl

fløte

2 stk

Sitroner, saft og skall

Lime til pynt

Slik gjør du det:

Ha mel, kakao, smør, malte mandler (eller finhakkede mandler), sukker og egg i en food processor kjør til alt har samlet seg til en deig.
Klem deigen ut i en paiform, 22 cm i diameter. Bruk gjerne litt mel på fingrene hvis deigen er litt bløt. Sett kjølig i ca. 30 min.
Prikk deigen med en gaffel og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 minutter.
Avkjøl bunnen litt og sett temperaturen i ovnen ned til 180°. Pisk sammen hele egg, eggeplomme og sukker.
Tilsett fløte, sitronsaft og skall og visp til alt er blandet.
Hell fyllet forsiktig i paibunnen og stek midt i ovnen ca. 30 min.
Server paien lun og pynt med limeskiver og et melisdryss.