Sjokolade- og sitronpai
Denne oppskriften cir ca. 10 biter.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
100 g
hvetemel25 g
kakao75 g
smør, romtemperert25 g
mandler50 g
sukker1 stk
eggFyll:
4 stk
egg1 stk
eggeplomme200 g
sukker1.5 dl
fløte2 stk
Sitroner, saft og skallLime til pynt
Slik gjør du det:
Ha mel, kakao, smør, malte mandler (eller finhakkede mandler), sukker og egg i en food processor kjør til alt har samlet seg til en deig.
Klem deigen ut i en paiform, 22 cm i diameter. Bruk gjerne litt mel på fingrene hvis deigen er litt bløt. Sett kjølig i ca. 30 min.
Prikk deigen med en gaffel og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 minutter.
Avkjøl bunnen litt og sett temperaturen i ovnen ned til 180°. Pisk sammen hele egg, eggeplomme og sukker.
Tilsett fløte, sitronsaft og skall og visp til alt er blandet.
Hell fyllet forsiktig i paibunnen og stek midt i ovnen ca. 30 min.
Server paien lun og pynt med limeskiver og et melisdryss.