Sjokoladeboller
Disse blir borte før du vet ordet av det...
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
Slik gjør du det:
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.
Smuldre smøret i melblandingen.
Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen.
Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Trill ut lange pøler og del opp emner. Trill bollene runde og glatte.
Del opp sjokoladen i biter, eller bruk ferdige små biter.
Plasser noen biter inn i hver bolle.
Etterhev under plast i ca. 20 min.
Pensle med egg og stek bollene i ovnen på nederste rille ved 225° i ca. 15 min.
Avkjøles på rist.
Bland sammen melis, kakao og eggehvite. Smør det på bollene og pynt med hjerter på toppen.