Sjokoladebursdagskake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
6 stk
egg9 dl
sukker13 dl
hvetemel6 ts
bakepulver6 ts
vaniljesukker4 ss
kakao4.5 dl
melk450 g
smør, smeltetGlasur/smørkrem
150 g
smør, smeltet500 g
melis2 ss
kakao4 ts
vaniljesukker0.5 dl
appelsinjuice, evt kaffeSlik gjør du det:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn vekselvis hvetemel tilsatt bakepulver,vaniljesukker og kakao og melk. Smeltet, lett avkjølt smør røres inn til slutt. Ikke rør deigen for lenge, da har kaken lett for å bli tett og kompakt. Hell i smurt/bakepapirkledt langpanne og stek ved 200 ºC i 30-40 min. Avkjøl lett før glasuren smøres over. Dryss over kokos til slutt. Glasur/smørkrem: Rør alle ingrediensene sammen. Røres det kraftig med visp, får smørkremen en lys farge og blir mer kremaktig på konsistens. Tips: Oppskriften kan deles på tre og stekes i en rund form, 22 cm.