Sjokoladefondant med Baileys

Sjokoladefondant med Baileys

Deilig sjokoladefondant blir enda bedre med Baileys!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

200 g

smør

200 g

kokesjokolade, 70% kakaoinnhold

4 stk

egg

200 g

sukker

8 ss

baileys

200 g

hvetemel

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og rør til sjokoladen har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i Baileys og til slutt hvetemelet.
Smør store muffinsformer av papir eller porselensformer (ramekinformer). Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle. Oppskriften gir 9 stk (8 stk + 1 testkake).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Sjekk testkaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Kaken skal være fast på oversiden, men bløt og flytende i midten.
Spises varme og nystekte, enten rett fra formen eller hvelvet over på tallerken.