Sjokoladekake med appelsinsmak
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
6 stk
egg600 g
sukker600 g
hvetemel2 ss
bakepulver2 ss
vaniljesukker4 ss
kakao3.5 dl
melk1 stk
appelsin, finrevet skall450 g
smør, smeltetSjokoladeglasur
500 g
melis3 ss
kakao5 ts
vaniljesukker0.5 dl
appelsinjuice175 g
smør, myktSlik gjør du det:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel bakepulver, vaniljesukker og kakao og bland vekselvis med melk, juice, finrevet appelsinskall og smeltet smør i eggedosisen. Ikke rør deigen for lenge, da har kaken lett for å bli tett og kompakt. Hell deigen i smurt/bakepapirkledt langpanne og stek ved 200 ºC i 30-40 min. Rør sammen glasuren og smør over lunken kake. Dryss over kokos og pynt med påskemarsipan. Tips: Ønsker du en ekstra saftig og smakfull kake, smør appelsinmarmelade ev aprikossyltetøy over kaken før sjokoladeglasur smøres over.