Sjokoladekake med godt fyll
Denne oppskriften gir ca. tolv biter.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
150 g
smør2 stk
egg2 dl
sukker0.5 dl
kakao2.5 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulver1 dl
appelsinjuiceFyll:
4 pl
gelatin3 ss
kakao3 dl
vaniljekesam4 ss
melis1 ts
vaniljesukker3 dl
kremfløtesjokolade eller konfekt til pynt
Slik gjør du det:
Smelt smøret. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Sikt kakao og bland med hvetemel og bakepulver.
Tilsett melblandingen, juice og smør og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt form, 24 cm i diameter, og stek midt i ovn ved 175° i ca. 30 min. Avkjøl kaken litt før du tar den ut av formen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Rør sammen kakao, kesam, melis og vaniljesukker i en bolle. Visp fløten stiv og vend ca. 1/³ av den inn i kesamblandingen. Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele på svak varme.
Avkjøl litt før gelatinen røres inn i kesamkremen. Del kakebunnen i to og fordel kesamkremen mellom bunnene. Dekk kaken med resten av kremen.
La kaken stå kjølig i et par timer før servering.
Pynt kaken med sjokoladeeller konfekt.