Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem
Hvem sier vel nei takk til denne herligheten? Mmmm...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Sjokoladekake
200 g
Mørk sjokolade45 g
Usaltet smør6 stk
Store egg (skill eggehvite og plommen)225 g
sukker1 ss
Vaniljeekstrakt1 ts
Espresso kaffepulverDaim-iskrem
4 stk
eggeplommer2 stk
egg250 g
melis1 ts
Sterk kaffe1 ts
Vaniljeekstrakt5 dl
Pisket kremfløte150 g
daimSlik gjør du det:
Sjokoladekake
Begynn med å smelte sjokolade og smør sammen over et vannbad, og sett det til siden så lenge.
Pisk sammen eggeplommene med sukker og vanilje og tilsett eventuelt espressopulver.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og miks det videre i ett minutt til. Sett til side.
Pisk eggehvitene i en annen bolle.
Vend den piskende marengsen isjokoladerøren i flere omganger.
Hell det i en form på 23 cm som du har dekket med bakepapir og sprayet.
Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 35-40 minutter.
Mens kaken står i ovnen lager du deilig Daim-iskrem.
Daim-iskrem
Begynn med å finmale Daim-godteri.
Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vaniljetil det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Ha i Daim-godteri.
Vend det forsiktig inn.
Hell det i en boks som har et tett lokk.
Sett den i fryseren i minst 5 timer.
Når kaken er ferdig stekt, server kake med iskrem ved siden av og deilig smeltet sjokolade.