Sjokoladekake med kremfyll og firkløverglasur

Sjokoladekake med kremfyll og firkløverglasur

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn:

  • 3 stk

    egg
  • 3 stk

    sukker
  • 3 dl

    hvetemel
  • 1.5 ts

    bakepulver
  • 4 ts

    bakekakao
  • 1 dl

    kaffe, sterk
  • Fyll:

  • 3 dl

    kremfløte
  • 3 dl

    vaniljekrem
  • Firkløverglasur:

  • 1 stk

    stor sjokoladeplate, gjerne firkløver
  • 0.5 dl

    melk
  • 50 g

    smør, mykt
  • 150 g

    melis
  • Slik gjør du det:

    Start med bunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel, bakepulver, kakao og kaffe. Vend lett om til en glatt røre. Hell deigen i en smurt 24 cm rund form. Stek i varm stekeovn 175 °C på nederste rille i ca 45 min. Blir kaken mørk på toppen dekk ev med litt bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl på rist.
    Pisk fløten stiv og vend inn i vaniljekremen, Del kaken i tre lag , fordel kremen på to av bunnene og legg oppå hverandre på et kakefat , legg den siste bunnen på toppen . Brekk firkløver sjokoladen i biter , varm opp melk i en kasserolle og legg i sjokoladebitene, trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett smør og sikt i melis og rør om til en glatt krem. Bre glasuren over kaken.