Sjokoladekake med kremfyll og firkløverglasur
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
3 stk
egg3 stk
sukker3 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulver4 ts
bakekakao1 dl
kaffe, sterkFyll:
3 dl
kremfløte3 dl
vaniljekremFirkløverglasur:
1 stk
stor sjokoladeplate, gjerne firkløver0.5 dl
melk50 g
smør, mykt150 g
melisSlik gjør du det:
Start med bunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel, bakepulver, kakao og kaffe. Vend lett om til en glatt røre. Hell deigen i en smurt 24 cm rund form. Stek i varm stekeovn 175 °C på nederste rille i ca 45 min. Blir kaken mørk på toppen dekk ev med litt bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl på rist.
Pisk fløten stiv og vend inn i vaniljekremen, Del kaken i tre lag , fordel kremen på to av bunnene og legg oppå hverandre på et kakefat , legg den siste bunnen på toppen . Brekk firkløver sjokoladen i biter , varm opp melk i en kasserolle og legg i sjokoladebitene, trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett smør og sikt i melis og rør om til en glatt krem. Bre glasuren over kaken.