Sjokoladekake med kremfyll og firkløverglasur

Sjokoladekake med kremfyll og firkløverglasur

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn:

3 stk

egg

3 stk

sukker

1.5 ts

bakepulver

Fyll:

Firkløverglasur:

1 stk

stor sjokoladeplate, gjerne firkløver

0.5 dl

melk

150 g

melis

Slik gjør du det:

Start med bunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel, bakepulver, kakao og kaffe. Vend lett om til en glatt røre. Hell deigen i en smurt 24 cm rund form. Stek i varm stekeovn 175 °C på nederste rille i ca 45 min. Blir kaken mørk på toppen dekk ev med litt bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl på rist.
Pisk fløten stiv og vend inn i vaniljekremen, Del kaken i tre lag , fordel kremen på to av bunnene og legg oppå hverandre på et kakefat , legg den siste bunnen på toppen . Brekk firkløver sjokoladen i biter , varm opp melk i en kasserolle og legg i sjokoladebitene, trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett smør og sikt i melis og rør om til en glatt krem. Bre glasuren over kaken.