Sjokoladekake med vaniljekrem
Denne sjokoladekaken har to lag med deilig vaniljekrem. Den er ikke vanskelig å lage
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
KakeIngredienser
100 g
smør200 g
sukker1 pl
kokesjokolade, lys1 dl
kaffe, sterk1.5 dl
poteter2 stk
egg250 g
hvetemel2 ts
bakepulverFyll:
1 porsjon
vaniljekrem(se grunnoppskrift)Glasur:
1 pl
kokesjokolade, lys0.5 dl
kaffe, sterkSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 50 minutter. Rør smør og sukker hvitt. Smelt sjokoladen i kaffe, avkjøl det og rør det i smørkremen vekselvis med moste poteter. Rør inn ett egg om gangen, deretter hvetemel blandet med bakepulver. Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter og stek kaken nederst i ovnen til den er fast. Lag vaniljekrem etter anvisningen. Del kaken i to bunner som legges sammen med vaniljekrem mellom. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe og hell det over kaken. Kaken er godt egnet til dessert sammen med friske bær eller frukt.