Sjokoladekonfektkake med lun fruktsalat og vaniljekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
100 g
kokesjokolade, mørk90 g
smør, usaltet150 g
sukker3 stk
egg1 ss
cognac1 stk
appelsin, finrevet skall50 g
valnøtter40 g
hakketsjokolade45 g
hvetemelLun fruktsalat
0.5 stk
ananas2 stk
eple2 stk
pære1 stk
banan1 stk
mango200 g
druer, blå og grønne1 dl
sukker, brunt1 ss
balsamicoeddik0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Stekeovn 175 ºC, steketid ca 40 min, nederste rille.Smelt kokesjokolade og smør. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen, konjakk og revet appelsinskall (kun det gule av skallet). Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel. Sikt hvetemelet over i røren og vend inn bitene av valnøtter og sjokolade. Hell røren i en godt smurt form, 24 cm og stek i ca 40 min, kaken skal være litt bløt i midten. Server med lun fruktsalat og vaniljekesam Lun fruktsalat Velg frukter som ikke er overmodne. Rens og del frukt i skiver/biter. Smelt sukker i en stor vid stekepanne, tilsett balsamicoeddik og sitron/limesaft. Legg all frukten i pannen, vend lett om, slik at laken blir "smurt" rundt frukten. La trekke til frukten blir varm og myk, men ikke overkokt. Dryss over nøtter og friske urter ved servering.