Sjokolademakroner med sjokoladefyll

Sjokolademakroner med sjokoladefyll

En drøm av et bakverk!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

3 stk

eggehvite

0.25 knivsodd

salt

40 g

sukker

200 g

melis

4 ts

kakao

Sjokoladefyll

2 dl

fløte

Slik gjør du det:

Dette blir 20 doble makroner.
Kle 2 stekebrett med bakepapir og sett stekeovnen på 170 grader varmluft
Ha eggehvitene og noen saltkorn i en helt ren miksebolle og pisk til eggehvitene begynner bli stive. Tilsett sukkeret i en tynn stråle mens mikseren går hele tiden. Fortsett å pisk til du har en blank og fin masse. 
Du kan enten bruke mandelmel til disse makronene eller male dine egne mandler.
Det blir best smak på makronene når du fjerner skallet på dem, så ha mandlene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det stå slik til skallet løsner og du lett kan fjerne det.
Så kjører du mandlene enten i en mandelkvern eller har dem i en food processor til de blir helt finsmulete. Bland så mandlene sammen med melisen og kakaoen. Bruk en visp til å røre slik at du er sikker på at du får ut eventuelle melisklumper. Du kan også sikte det over bollen med de stivpiskede eggehvitene.
Fold melis- og nøtteblandingen inn i de piskede eggehvitene med lette og luftige bevegelser. Alt må blandes godt.
Hell røren over i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Lag knapper på 4 cm i diameter av røren på stekebrettet. La det være plass mellom hver. Sett brettet til side i minst 30 minutter slik at massen får en tørr skorpe. Vær tålmodig her, for rekker det ikke å bli en tørr skorpe på toppen, vil makronene sprekke under stekingen.
Jeg steker mine makroner i 12 minutter. Da er de faste og kjennes helt lette ut når jeg tar i dem. Tiden kan variere litt fra stekeovn til stekeovn, så her må du rett og slett prøve deg litt fram. La makronene avkjøles litt på stekebrettet før du løfter dem over på en bakerist og lar dem avkjøles helt der.
Sjokoladefyllet lager du ved å koke opp fløten. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og har den i en bolle. Hell den kokende fløten over og la det stå i 1 minutt. Rør rundt til all sjokoladen er oppløst og la det avkjøles helt. Fyllet vil bli stivt som en tykk krem når det er helt avkjølt.
Fordel sjokoladefyllet på halvparten av makronene og klem en ny makron fast på toppen.