Sjokolademousse med bringebærpunch
Deilig sjokolademousse med en spennende lakrisvri!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen over et vannbad og avkjøl.
Ha eggeplommene i en miksebolle, gjør klar vispen og sett det til side så lenge.
Varm opp sukker og vann i en liten kjele og la det koke til sukkerlaken er 120 °C.
Begynn å vispe eggeplommene når sukkertermometeret viser 110 °C. Når det viser 120 °C tømmer du sukkerlaken over i bollen medeggeplommene i en tynn stråle.
Visp videre i 3 minutter, eller til blandingen har tyknet og blitt litt avkjølt.
Pisk kremfløten halvstiv.
Hell den smeltede og avkjølte sjokoladen over i eggedosisen. Det er viktig at eggeplommene og sjokoladen har samme temperatur, ellers stivner sjokoladen.
Tilsett kremfløten og miks det godt sammen. Hvis du har en blender er det enda bedre å bruke en slik, da blir bladingen enda mer smooth og miksingen går raskere.
Hell sjokolademoussen rett over i porsjonsglass, eller legg den lagvis med bringebærpunch.
Når sukkervannet er klart, heller du det over bringebærene i blenderen. Tilsett sitronsaft og kjør maskinen til blandingen er jevn.
Hvisdu foretrekker jordbær kan du gjerne bruke jordbær i stedet for bringebær.
Sjokolademoussen kan du fordele lagvis med bringebærpunchen i små porsjonsglass
PS: de jeg bruker her er ikke så små... the more the better, sier jeg bare.
Det er nok til 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store glass du bruker.
Jeg legger først et lag medsjokolademousse, så litt deilig bringebærpunch, og deretter et dryss med lakrispulver. Så fortsetter man lagvis.
Legg gjerne noen bringebær på toppen om du vil.
Skulle du ikke like lakris kan pulveret selvsagt utelates.